May 18, 2013

Late night thought

Assalamualaikum! Rasanya ramai lagi tak tidur waktu waktu macam ni kan? Yelaaaa malam sabtu kot. Hurmm tiba-tiba rasa nak type new entry before masuk tidur rini. Tapi taknak tulis banyak pun sebab idea patah balik pulak tiba tiba :'(

Dalam kehidupan ni ade naik turun dia. Kalau kita sentiasa naik tak turun turun akan muncul riak dan takbur. Bila kita sentiasa turun muncul pula rasa nak putus asa. Kan? Tapi sekurang-kurangnya tanamkan dalam hati ni sentiasa ingin memberi sehabis boleh dalam melakukan ape-ape pun dalam kehidupan kita. Jangan berputus asa diawal perjalanan. Nanti kita jugak yang menyesal.

Pernah muncul satu masa yang aku rasa nak give up. Sebab at that time, aku turun yang sangat menjunam. Sedih dia tak terkata. Tapi alhamdulillah, aku masih terima bisikan suruh aku sentiasa look at the positive side. Sentiasa bagi aku semangat untuk teruskan hidup dan percaya pada ketentuan-Nya.

Tapi percayalah, seseorang tu walau berapa kuat nya dia nak lawan perasaan sendiri, akan muncul satu masa lain yang diri dia dah tak boleh bertahan. And pada masa tu, dia sangat perlukan seseorang. Kalau seseorang yang dia sangat perlukan tu takde, sedih nak cakap, mungkin seseorang tu dah takkan dapat peluang nak berasa kat sisi dia lagi. Truth talking. Fikirkan.

Goodnight!

4 comments:

Iena Chan (: said...

Aku pernah rasa apa yang kau rasa. Memang perit, sakit, palat. Haiz.

Be strong tenten ! :)

FatenNabila :) said...

Thanks Iena! I will. Thanks a lot. Kau be strong jugak!

athrh lani said...

Allah menguji hamba-NYA yang kuat :') awak kuat !

FatenNabila :) said...

Thank you :)