November 7, 2013

Hectic Busy Dizzy


Ya Allah. I never thought this sem would be soooo busy and soooo stressful. Serious it’s definitely different from my first and second sem. Every minute and second ada je benda kena fikir and siapkan. If this week full with tests and quizzes, jangan cepat sangat nak hembus nafas lega if dah selesai semua sebab guess what, next week akan full of test and quiz jugak! Gila jugak kengkadang rasa. 

I realized, this sem banyak sangat project and assignment. Banyak gila tak tertahan. Ada masa yang tak sempat nak rehat, kena buat kerja lain. Tak sempat nak mandi, kena lari sana lari sini. Siapkan tu, siapkan ni. Nak hadapi sem ni, adik-adik silalah sediakan mental, fizikal, rohani, jasmani, intelek ape semua yang patut awal awal. Nak lenggang lenggang awal sem boleh, masuk hari kedua, dah stress. Haha.

Aku ingat lagi masa masuk sem dulu. First day of class dah kena stress kan otak ni duk fikir apa yang belajar sem lepas. My lecturer asked us (my classmates) to finish our assignment just in less than 24 hours. Harini bagi esok dia nak Tanya. Lagi seram, she asked us one by one and LISAN. But bila dah berminggu belajar that subject, that lecturer gelak je bila kenang balik. Rupanya she just wants to test us. Sumpah rasa kena tipu. She was too cool! Best gila belajar dengan dia even subject dia agak hard or MEMANG HARD. Haha

Sem satu, cool lagi. Sem dua, banyak subject research, sem tiga- banyak semua benda. Haha. Kena hafal banyak, test banyak, formula banyak, everything laahh. Otak serius need some rest after sem ni nanti.
Btw, this entry bukanlah nak merungut ke apa tau. Just nak kongsi how I felt baru about 2 months in third sem, apa yang aku dah hadapi. And this entry nak tolong my junior for get themselves ready. Statistics is not a mainmain course. Alahhh dalam dunia ni pun mana ada mainmain course kan. Every course ada susah senang dia. So kalau dalam hati tu ada niat nak cari course senang, LUPAKAN!

And another thing nak kongsi, since I’m already in my third sem, kalau dekat uitm Kelantan ni, if masuk third sem degree, semua akan pindah to kampus kota bharu except for OM and IM studs. Soooo sekarang iols dah belajar kat Bandar hihihi *gelak mengada*. Tapi bukan lah best sangat. Lagi banyak dugaan adelah. Pergi kelas everyday kena harung jam and traffic light yang sangat lama. Class so packed sebab takde bangunan tetap lagi. But I don’t care. Dugaan ni mematangkan kita tau. *flips tudung*

Sekarang aku terfikir, if sem 3 dah sangat busy macam ni, how will it become bila dah masuk sem 4 5 6. Fuhhhh I wish everything will goes smoothly and well as it should be. Haha. Mohon diri ni mampu hadapi semua susah senang. Semoga jalan aku pilih ni jalan yang betul membawa aku ke menara gading. insyaAllah. :’)

Rutin harian pergi kelas. Even penat, senyum tetap senyum :)

Eera's birthday celebration. Sibuk pun, still perlu berjimba sekejap :p
Me and Eera early in the morning. This sem almost every day class start on 8am. ><


Even aku tak menang, still rasa happy dapat join colour batik ni. First time :p 

This is my first entry in my third sem kan. Nampak tak busy disitu sampai tak sempat nak hupdate blog? Haha Sediakan mata dan otak for next entry! Assalamualaikum 



1 comment:

A Girl Like You said...

salam... hiii! :) Blogwalking here! And happy blogging! ;)