May 9, 2011

Mother's Day ^^,

Assalamualaikum and Hi Hi !

sebelum start menulis panjang panjang, aku nak mintak maaf sbb lambat update. ye lah. start 12am 8mei or ada yg before tu pun orang dah duk post pasal Mother's Day dlm blog. dkt status FB pun berderet duk wish kepada ibu yg tersayang. aku masih terkedek kedek lambat meng-update blog. maaf maaf.


walaupun aku lmbt, still aku celebrate Hari Ibu utk emak tersayang, Sofiah bt Ramli <3 

so, plan utk celebrate hari ibu buat last minute. tak tau nak bawa mak mkn dekat mana. so, tanya lah mak nak mkn mana kan. mak tetiba ckp, Pizza Hut lah. dah lama tak makan. aku pun, okay ! mmg kteorg dah lama tak mkn pun kan. so, inform ayh, min and abg. mlm nnt nak pergi makan Pizza Hut.

after Maghrib, kami pun bergerak ke Tesco S.18. sampai sana, duduk duduk and order semua. tapi entah kenapa service dia sgt lah lambat. maybe sbb ramai org dtg. ye lah. hari minggu dan ramai juga nak sambut hari ibu kan. so, sementara tunggu makanan, Min rasa bosan or maybe semua org. haha. then min ajk pergi jalan jalan. tgk shawl semua. habes jln jln and min dah pun grab satu shawl, kami pulanglah ke Pizza Hut.

naseb dah sampai makanan. tak rugi keluar jalan jalan. hee. teka aku mkn berapa byk? sumpah mmg banyak gila. ni la first time aku mkn sgt byk. entah kenapa. mcm aku pulak yg ibunya kan. HAHA aku habeskan 2 bowls mushroom soup, 3 slices pizza and 2 chicken wings. semua teruja tgk aku makan. sbb aku mkn memang nmpk sgt menyelerakan :P

sebab terasa lambat makan guna sudu, hambik kau! aku hirup je :P

Alhamdulillah. habes licin semua aku buat. hee. after that, masa utk pulang ! perut dah penuh, mmg suka hati :D tapi mak ayah bertolak pergi sekolah ayh sbb ada kerja sikit. so, apa lagi, aku, min and abg pergi lah jalan jalan kejap. hehe. then baru pulang ke rumah. :)


THE END

7 comments:

Safone Mad said...

happy mother's day to ur mom! so sweet of u! :)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

ah. mak aku jauh
x sambot pon

FatenNabila :) said...

Safone : hee. thx ;)

Aimi dan Pakcik Hashim : tak sambut pun takpe asalkan kita wish kepada ibu tersyg :)

farahinasyima ;p said...

ngee ~~ aku hanya menjerit dalam tepon kat mak aku sahaja :)

"ibu !!! happy mothers day !!"

tu jep . hahaha .

FatenNabila :) said...

a een : aslkan wish juga kan :) hee

SYAFIQAHSALEH said...

comeynya mak dia :)

FatenNabila :) said...

tgk lah ank dia :P nway, tq!