April 18, 2011

Vomit's Day at Cameron Highlands

Assalamualaikum and Hello ;)

aku baru je pulang dari Cameron Highlands with Mak, Min and Abg. sangat bersemangat nak berjalan hari ni coz dah lama tak pergi cameron. pluss, i miss the time i'm with hubbybear pergi cameron last december. pagi tadi, before bertolak ke cameron, kteorg breakfast dulu di Megoplex, min nak mkn her fav kueyteaw goreng pedas and mak mkn bihun sup. aku mmg takde selera nak makan. tapi, sbb takut perut kosong, aku pun mkn lah roti canai je. 

dah breakfast, kami pun bertolak lah ke cameron highlands. berdoa agar perjalanan selamat. and Alhamdulillah, semua selamat ;) kami selamat sampai ke cameron dalam pukul 11am lebih. but suddenly aku mcm rasa tak kena. loya semacam. gosh. tak pernah aku naik cameron loya loya mcm ni. aku dah rasa semcm je. aku pun baring lah. tertidur, then bila terjaga je, aku terus ketuk seat min suh dia berhenti kat tepi, mmg aku nak termuntah time tu. aku lari keluar, angin je keluar dari mulut. aku pun relax sekejap. hirup udara segar. kami teruskan perjalan.

then, singgah satu kedai ni abg pergi toilet and i bought 100plus. nak air mineral, ada air osmosis je. so, taknak beli. tgh tgh dlm perjalanan nak naik lagi, naseb lah beli 100plus, ada lah plastik. bwek! aku muntah memang keluar semua benda. but, err plastik bocor --, sumpah rasa macam nak sumpah seranah je masa tu. naseb aku sempat lari keluar kereta. tapi, ada lah terjatuh sikit. but thank God, tak kena seat. kereta benti tepi police station. lantak kau lah police station, aku teruskan keluarkan isi perut kat situ. guard police station tuh sedar, but better dia tak dtg dkt kan. nnt tak pasal pasal aku kena saman menggunakan bahasa kasar marah dia plus muntah kat situ. HAHA

then, sbb kaki sebelah aku dah mandi dgn muntah aku tuh, terpaksa lah aku berjalan kaki ke station minyak petronas, aku tak tahan nak masuk kereta. tak pasal aku muntah lagi. petronas tu pun tak jauh dari situ. naseb baik. dah sampai petronas, pergi paip air, basuh lah apa yg patut. mmg lama lah kat situ. basuh dlm kereta lagi.

habes semua dah cuci, teruskan lah perjalanan, aku rasa better after dah keluarkan semua tadi. then, singgah gerai makanan nak lunch. but again, aku takde selera. mak min and abg je makan. aku just minum je. air sirap. tgh tgh minum and bersembang. feel vomit datang lagi. adoi. mmg menyusahkan lah. aku terus lari tepi gerai, and ya, keluar lagi. and guess what, warna merah kot --, aku rasa menyesal minum sirap. naseb lah jugak takde sape sedar aku kat tepi tu, nnt lari pulak selera dorg nak mkn.

then, teruskan perjalanan. mmg aku dah lemah longlai lah time tuh. tenaga semua hilang. mood nk berjalan pun hilang :'( after that, kami singgah mardi pulak. nak bergambar kat sana sekejap. aku yg mood hilang ni pon maseh mampu tersenyum ;) *bergambar kot* hee. then, mak suruh aku tdr kejap dalam surau. bagi gain tenaga balik. aku mmg dah tak mampu nak mkn. sbb semua yg aku mkn, mesti aku keluar balik. tidur mcm dkt 15minit, mak gerak. kami nak teruskan perjalanan. nak turun *balik* but nak singgah tea bharat kejap. aku pun, "OK". aku bangun je dari tdr, perasaan tu dtg lagi. aku terus lari pergi toilet, and ya, again --, penat je gain tenaga. hilang balik semua tenaga tuh. :(

dah habis semua. relax dan kami pun bergerak pulang. sampai tea bharat, aku ckp, aku nak stay dlm kereta je. mmg tak larat nak bgn, jalan dan melihat org berjalan jalan. aku jadi pening. dorg pun bagi lah aku rehat dalam kereta. sejurus je dorg bergerak dlm tea bharat tuh, aku terus bergegas lari keluar kereta, BWEK! again. aish. penat weh. aku dah rasa better aku pengsan masa tuh. terbayang tiba tiba, mcm mana lah ibu yg tgh mengandung yg loya loya tu kan? sure lagi penat :'( 

habes tuh, aku pun masuk balik kereta, kunci dah sengetkan badan berehat. :'( naseb aku tertidur. and time tuh perut aku memang SIFAR makanan or minuman. mmg semua dah keluar. lama mana aku tak sedar, fam aku dtg dah habes minum teh, aku buka kunci kereta. dan bercerita apa yg berlaku masa dorang takde. mak terus suruh aku teruskan tidur. mak usap usap belakang aku bagi aku selesa. Alhamdulillah. aku lena smpai tiba di bawah. sbb takde pape dah dlm perut aku, so, kemungkinan aku nak muntah balik, kurang.

sampai rumah, hujan. abg tolong pimpin aku dgn payung masuk rumah. ayh terkejut tgk aku kepenatan. aku terus naik masuk bilik aku, and sambung tidur. aku mmg sgt takde tenaga. tak pernah aku rasa mcm ni :'( dah pukul 9pm mcm tuh, mak gerak suruh makan. sbb perut aku mmg kosong gila. aku pun bgn, mandi dan bersedia utk dinner. naseb loya semua dah hilang :')

thanks kepada Mak, Min and Abg yg sudi jaga dan tahan dgn aku time kat cameron tadi. sayang mereka sgt sgt <3

moral of the story : aku taknak makan pape dah before naik cameron after this. better aku mkn bila dah sampai atas --.

maaf kalau ada readers yg rasa geli dgn story aku hari ni. but this was my first time, so, mmg aku rasa nak share dgn readers sekalian. thanks for reading ;)

KEJAP! mcm biasa, mari luangkan beberapa saat anda check check check it out my pics atas cameron tadi :P







nak no tepon, bgtau saya :P



END OF EXHAUSTED DAY ~

9 comments:

CikHaniBhulat said...

alolo, siannyew g holiday sampai muntah2 yew...cantik semua gmbr...nak ole2...

NURAIN said...

gambar abg kau yang last tuh tak boleh blah. haha. :D

syairahmohdanuar said...

gambar bermuntahan tiada kah? >.<

kau kemain 'nak no tepon bagitau' :p

FatenNabila :) said...

CikHaniBhulat : tu lah. sedih sgt. nak bergembira tapi tergendala sbb muntah :'( faten pun tak smpt beli ole ole. tak sedap bdn.

FatenNabila :) said...

NURAIN : haha.tu nama nya menggedik :P

FatenNabila :) said...

Sara : kau nak tengok ke? sure? HAHA saje promote. sempena bday dia kan :P

Angel in Disguise said...

sian kau. pengajaran tu. HAHA. mana STRAWBERRY aku! :P

Angel in Disguise said...

sian kau. hehe, takpe2. pengajaran tu. mana STRAWBERRY aku? :P

FatenNabila :) said...

sian aku :'( haha. tak sempat lag weh aku nak cari strawberry. maap maap ;)