April 28, 2011

rezeki

Assalamualaikum and Hello

TADAA! tiba juga hari yg agak ditunggu tunggu, iaitu keputusan kemasukan matriks sesi 2011. niat hati harap dapat eventhough ramai yg cakap tough kalau masuk matriks. kalau nak cerita, kat manamana pun tough la. mesti ada kesusahan kalau nak berjaya. kan?

after check tadi, disebabkan web sangat lah lambat, ye lah berduyun duyun org tgh check kan, so i made decision check guna phone je. 

mutawashomutawasho *deringan text berbunyi*
err dari 15888 lahh.. dup dap dup dap
kuat kan hati nak bukak, 

Alhamdullilah, ANDA BERJAYA yg aku nampak tertulis dlm text tuh. 
aku terus jerit " MAK! MAK! " nak panggil mak aku yg dlm bilik otw nak tidur. ahh. aku nak jugak kejut. HAHA mak aku bukak pintu " kenapa? kenapa? "
aku terus membalas, " ten dapat perak! " dan kedengaran lah suara ayh aku *tetiba* " tahniah tahniah! " ehh. ayh tak tdr lagi. 
okay. then, aku terus bergerak depan lappy semula dan on my FB. nak tgk status kwn kwn. sure sure dorang bgtau satu FB kan. HAHA. after baca baca, ramai lah yg dapat selangor, negeri sembilan, kedah, penang. tapi... PERAK? err. sedih. aku baru jumpa dua org kwn aku yg dpt perak. takpelah. ade jugak kan. so, now. sgt thankful. walaupun hasrat aku nak pergi penang, tapi rezeki tetap di perak jugak. aku tetap bersyukur :')

nak tau kenapa aku nak penang? 
aku dari form one duk belajar kat perak tau.
form one - form three = MRSM Pasir Salak
form four - form five = MRSM Taiping
dah lah tinggal kat Ipoh, PERAK.
adoi..
sekali, after SPM, tak lari jugak aku dari perak. tsk tsk

bila keadaan dah stabil, aku pun menggatal lah nak check kat web pulak, 


inilah dia keputusan yg aku nampak kat screen. masih mengucapkan Alhamdulillah :')

last words, congrats kepada yg dapat. and kepada yg dapat Perak, jumpa nanti, insyaAllah. kepada yg takde rezeki, dun worry be happy. byk lagi peluang sambung belajar lain. UPU tak keluar lagi kan. Maktab Perguruan pun tak keluar lagi. Scholarship pun tak keluar lagi. so, CHILL!



THE END 

11 comments:

azalia hjsalleh said...

owh alhamdulillah.
x kisahlah study mne2 pun janji kita study hard & ingat tanggungjawab kita untuk belajar.
gud luck ye

PeNgEmiS dUniA said...

gudluck , blajo leklok . matriks tmpt untuk struggle , study smart je xckp bg saya kalau kat matriks . kalau btl2 , insyaallah kos diimpikan dpt .pape hal gudluck ok !

kite dulu pon same gak , mrsm lenggong , mrsm lenggong , dok pon ipoh . hahaha . tp matriks dpt kt kedah

FatenNabila :) said...

@azalia hjsalleh : thx kak :) insyaAllah tanggungjawab takkan dilupkan :)

@PeNgEmiS dUniA : thx. kau pun same ye. ohh. ipoh? sama lah kita :) nway, congrats!

AZRUL AZMI said...

saya dapat kat KMKN... same la.. saya sorang je kat situ... tak tahu sapa lagi...

FatenNabila :) said...

@AZRUL AZMI : ohh. tahniah azrul! ehh. ada ramai kan dak taiping kat situ. dun worry :)

shmilysara. said...

Congratulations and good luck! ;)

sHEiRa S said...

ten2....sera dpt perak...so, kita jadi JIRAN lagi la ye :)

yuSYA yuSOF said...

aku dpt n9.. xde rzki kte bjmpe.. T-T
btw, ko tggu upu eh?? erm.. gud luck la eh.. :)

FatenNabila :) said...

Sara : thx dear :)

Sera : haha. jumpa kau lagi :P

yusya : ohh. jauhnya kita. takpe takpe. ada rezeki kita jumpa ;)
tunggu dulu lah. then, baru buat keputusan :) thx yusya.

ini blog amir said...

tahniah.. insyaAllah.. boleh!

ini blog amir said...

tahniah.. insyaAllah boleh!