April 20, 2011

Chef terhebat telah ditemui

Assalamualaikum and Hello :)

pasti anda tertanya tanya siapakah gerangan chef terkemuka yg telah ditemui ini kan? sungguh. aku juga sgt terpegun dgn bakat yg baru ditonjolkan oleh chef ini. aku juga telah merasa hasil masakan beliau. WAHH! anda pasti makan sampai jilat sudu garfu serta pinggan anda lah. fuhh. SEDAP! :D

siapakah beliau? *drum roll sikit*

beliau adalah..... CHEF FATEN NABILA! woohoo :P

setelah pulang dari birthday celebration cik patin izzati, cik patin nadira dan cik syakierah, pulang ke rumah tetiba " MAK! LAPAR! " haha sumpah perut besar asyik nak mkn je :P okay. NEXT~

mak aku pun plan utk masak MEE REBUS untuk dinner mlm ni. huuwaa. sbb tak plan dari awal nak masak mee rebus, maka apa bahan yg ada kat rumah, itulah kami buatkan bahan mee rebus. mmg pakai masuk dan masak. HEE sebab aku anak yg solehah, aku meringanlan beban mak dengan mengopek udang, potong sayur, goreng cucur, potong tauhu, basuh mee, dan kacau kuah. HAHA semua aku list. tu tandanya nak bgtau aku tolong jugak. and walaupun guna bahan yg tak mencukupi nak masak mee rebus, masakan hasil dua org chef terkemuka ini, WAHH sedap! tak tipu ;) sape nak rasa, jemput lah ke rumah ye. aku bagi satu pinggan tapi kau makan sesudu je ye. yg lain aku habeskan :P 

aku ni takde lah rajin sgt nak tolong masak memasak kat dapur ni tapi tak tau apa kes jadi tadi aku jadi tersangat rajin sampai mak aku jadi pelik tgk aku. mak ke dapur sekejap, aku jerit " MAK! nak potong apa? " mak jalan sikit, " MAK! mee dah rebus ke? " mak baru hembus nafas sekejap, " MAK! ten lapar! " *okay, tu bukan membantu --, " 

habes masak Bismillahirahmanirahim... *baca doa makan*, aku pun dgn lahap nya makan lah tanpa mengajak org lain. HAHA gurau. ajak ok. semua org aku ajak. siap guna speaker ajak satu taman. KONON mcm KENDURI. padahal masak setengah periuk je. HAHA


TADAA! ni lah dia MEE REBUS yg CHEF FATEN masak :) *terliur tak? silalah terliur ;)*

okay. tadi aku ada tulis pasal birthday celebration cik cik tu kan. ha. ni dia gambaq kami tang tadi. *okay aku tak tau nak longat kedah mcm mana. maaf org kedah. saya budak baru belajar*












GREAT HUNS ATTENDED <3 FATIN, TINIE, EIN, DEQ'A, PENNY, FAIE, CHUCKY

* birthday girl tiada dlm gmbr, cik syakierah aka chucky :'(

THE END

8 comments:

Safone Mad said...

nampak sedap je,, :D

FatenNabila :) said...

rasa pun sedap :P

sHEiRa S said...

haha...mau jugak...tapi nk satu pinggan...

syairahmohdanuar said...

eh, mcm sedap je kau masak tu.terliur sekejap aku :p

aku kenal that fatini, faiqah, chucky, fatin fuad tu *walupun fatin tu x knl aku :p*.mana kau kenal budak2 nie?peliknye aku -___-

FatenNabila :) said...

ini semua budak rps lah. kita kan rps form one dulu. kau ingat tak aku classmate kau skjp? --,

FatenNabila :) said...

ye sera. nnti aku bgkau ;)

syairahmohdanuar said...

haha.igtlah.kau kn ade simpan gmbr aku mse aku nak msk mrsm tu.aku msk dlu kan?haha.okay okay.aku yg lupe dorg sume rps :p

FatenNabila :) said...

naseb kau ingat. gambar tu ada lagi kot :P hehe. takpe. org tua mmg mcm tu ;)